Toine de Bruijn

Jonge vader, ondernemer en stiekem toch ook een Bourgondiër.


“Het wordt pas echt leuk, als anderen je vertellen dat ze verbetering zien.”

 

De belangrijkste reden om te beginnen met personal training was voor mij simpel, ik voelde mij een beetje te “vadsig”. Net 5 kilo te zwaar. Ik voetbal twee keer per week, heb pogingen gewaagd om hard te lopen en ook geprobeerd om een routine te maken in de sportschool. De laatste twee waren niet bepaald succesvol te noemen. Tijd voor verandering.

Toen ik hoorde dat Thijs ging beginnen als sportondernemer, als bekenden en mede-ondernemer (ik weet hoe belangrijk een goeie start is) wil je elkaar natuurlijk ook gewoon helpen opstarten, was voor mij de cirkel rond.

 

Thijs en ik kennen elkaar via voetbal en ik heb al eens getwijfeld om bij een andere vriend van mij, Bas, te gaan trainen. Het nadeel voor mij is alleen dat hij in Amsterdam een bedrijf heeft en om naar Amsterdam te gaan voor training zag ik niet zo zitten. Toch was ik wel jaloers op bekenden om mij heen, lekker bezig Chris Hofman, die mooie resultaten behalen met de persoonlijke aanpak. Toen Thijs met Fundamentals een vergelijkbare trainingsmethode aan ging bieden in Haarlem, heb ik niet langer getwijfeld en zijn we samen gestart.

 

“Het roer moest om en dat is gelukt.”

 

Waar ik vroeger een studenten-lifestyle kon hanteren, zonder enige consequenties, merk ik nu wel dat dit niet ongestraft meer mogelijk is. Te vaak uit eten met een lekker wijntje erbij, onregelmatig eten door een drukke baan en te weinig sporten is geen goeie combinatie. Na de geboorte van mijn dochter merkte ik dat het tijd werd om echt volwassen te worden (nou ja…). Het roer moest om en dat is gelukt. Behoorlijk ook en ik voel me fitter, sterker en daarbij word ik steeds vrolijker wanneer ik mijzelf bekijk in de spiegel.

 

In het begin ben je blij met het gevoel wat je krijgt van sporten en echt diep gaan tijdens een work-out. Het wordt alleen pas écht leuk als je het van anderen hoort. “Je ziet er goed uit Toine, ben je afgevallen?” of “Die trainingen doen je wel goed”. Daarnaast merk ik op het voetbalveld een geweldig verschil. Conditioneel gaat alles me een stuk gemakkelijker af en met sprintoefeningen doe ik zeker niet onder voor de besten uit mijn team. Echt lekker!

 

“Thijs heeft me ook inzicht gegeven in het hebben van regelmaat. Dit zowel in mijn training- en voedingspatroon.”

 

Persoonlijk kan ik de Fundamentals trainingsmethode echt aanbevelen. Voor mij is de stok-achter-de-deur de belangrijkste sleutel tot succes. De trainingen zijn altijd heel intens en dat geeft me een heerlijk gevoel. Natuurlijk heb ik wel eens geen zin om te gaan, dan helpt een gemaakte afspraak wel.

Thijs heeft me ook inzicht gegeven in het hebben van regelmaat. Dit zowel in mijn training- en voedingspatroon. Het ritme heeft me enorm geholpen bij het verlagen van mijn vetpercentage. Personal Training is in mijn ogen niet te vergelijken met zelf trainen. Je gaat dieper, doet oefeningen beter en iemand die verstand heeft van zaken helpt je gewoon op alle vlakken waar je het nodig hebt. Voor mij zijn deze 13 weken echt een mooie stap geweest naar een gezondere leefstijl en daarom heb ik besloten het jaar door te gaan bij Thijs. De samenwerking bevalt me en ook ik, met m’n “dad-bod”, wil er van de zomer gewoon lekker bij lopen ;)