Ralph Engelchor

Introductie

Na enkele jaren vooral te hebben hardgelopen en gefietst had ik het idee dat mijn fysieke ontwikkeling een beetje tot stilstand kwam. Conditie was weliswaar goed, en ik voelde mij redelijk fit, maar het voelde alsof een te groot deel van lichaam niet voldoende getraind was. Dit resulteerde in wat fysiek ongemak, voornamelijk lage rugklachten – een kantoorbaan helpt waarschijnlijk niet. De spiegel vertelde mij daarnaast dat mijn onderlijf een stuk meer aandacht kreeg dan mijn bovenlijf. 

“Tijd voor verandering” dacht ik, helemaal omdat mijn eigen bruiloft in het komende jaar op de agenda staat…toch een dag waar je strak in het pak wil staan!

 

De oplossing (maar niet voor mij)

Gelukkig stond ik al een paar jaar ingeschreven bij een sportschool in de buurt. Dus ik hoefde geen tijd te verspillen aan het in de praktijk brengen van mijn goede voornemens. Maar zoals zo vaak realiseerde ik mij in de sportschool dat ik geen echt plan had, ik had een globaal idee wat ik wilde doen, meer niet. Na een uurtje stond ik vaak weer buiten met een onvoldaan gevoel, ik sloeg een voorgenomen laatste oefening makkelijk over. Sowieso vond ik het geen enkel probleem om mijn sessies in de sportschool over te slaan – in de loop der jaren heb ik zeker twintig verschillende redenen gedeeld met mijzelf om niet te gaan: variërend van “werk is nu even belangrijker –laat ik nog maar een uurtje doorgaan” tot “het regent”.

Toen kwam ik tot het inzicht dat een stok achter de deur en een daadwerkelijk persoonlijke begeleiding mij zouden kunnen helpen. 

 

Waarom Personal Training?

In augustus ben ik begonnen met het trainen bij FundamentalsPT, onder begeleiding van Thijs. Ik kan zeggen dat het mijn verwachtingen volledig waarmaakt. Thijs is een enthousiaste, actieve PT die persoonlijke begeleiding biedt door goed te luisteren naar mijn feedback. Zijn trainingsschema’s zijn persoonlijk, afwisselend en altijd uitdagend.  

Op dit moment train ik samen met een vriend die hele andere doelstellingen heeft dan ik (via de zogenaamde Duo sessies) en het is mooi om te zien dat we volstrekt andere trainingsroutines afwerken. Wat mij betreft een mooi voorbeeld van het maatwerk dat Thijs levert.

Ik heb het plezier in krachttraining weer helemaal hervonden en in de afgelopen drie maanden geen sessie met Thijs afgezegd. Het feit dat ik sinds de start van mijn trainingen mooie resultaten heb geboekt op het gebied van spiergroei, toename vetvrije massa en daardoor een "spiegelvriendelijker" voorkomen helpt natuurlijk enorm. Mijn rugklachten zijn daarbij zo goed als volledig verdwenen.

Inmiddels heb ik besloten om mijn abonnement met FundamentalsPT met een jaar te verlengen. Een meer concrete aanbeveling van Thijs en zijn FundamentalsPT kan ik niet geven.

 

Samenvattend:

  • Met zijn FundamentalsPT is Thijs in staat geweest om mijn ‘sportschool’ impasse te doorbreken. Ik heb serieuze stappen gezet in mijn lichamelijke ontwikkeling.
  • Thijs levert daadwerkelijk persoonlijke begeleiding (inclusief voedingsadvies): geen uitgekauwd trainingsschema maar een op maat ontwikkeld uitdagend schema dat regelmatig van samenstelling wijzigt. Thijs begeleidt actief in plaats van passief. 
  • Kosten van PT zijn natuurlijk hoog vergeleken met een abonnement bij een willekeurige sportschool. Thijs is de investering waard. Onder zijn begeleiding heb ik in stappen kunnen maken waarvan ik betwijfel of het alleen ook was gelukt.