Niels - "een goede balans kunnen vinden in het succesvol ondernemen, een gezonde levensstijl, een goed sociaal leven en sport"


Een beetje sporten heb ik eigenlijk mijn hele leven al wel gedaan, maar dan voornamelijk op sociaal hoog niveau. 45 minuten voetballen om vervolgens de hele middag met vrienden in de kantine aan de bar te zitten, op zondagochtend een rondje op de racefiets met halverwege een stuk appeltaart met slagroom op het terras en zo nu en dan schreef ik mezelf weer eens in (en vrij kort daarna ook weer uit) bij de sportschool.

 

Na gestopt te zijn met voetballen kwam in het voorjaar van 2017 het besef dat het goed zou zijn om toch weer wat meer te gaan sporten en fitter te worden. Erg dik was ik gelukkig niet, maar een buikje en man boobs begonnen zich wel af te tekenen en daar wilde ik graag iets aan gaan doen. Ik heb me toen samen met een vriend ingeschreven voor een bootcamp proefles en een paar dagen later stonden we ’s avonds op het Kopje van Bloemendaal. Op dat moment kon ik 3 push-ups achter elkaar maken en voor een kracht oefening kregen de dames een kettlebell van 12 kg en de mannen een van 16 kg, ik kreeg er een van 8 kg. De proefles had z’n doel bereikt en de noodzaak aangetoond, we werden lid. Al heel snel merkte ik dat mijn conditie en kracht verbeterde, maar op het moment dat ik de trainingen leuk begon te vinden kwam de trainer met de mededeling dat hij er mee ging stoppen.

 

Gelukkig was daar Thijs. Thijs startte die zomer met Fundamentals PT en nam een deel van de bootcamp groep over. De lessen van Thijs waren anders als dat we gewend waren.. Waar veel bootcamp groepen om ons heen vooral bezig zijn met “het lekker bewegen”, ligt bij ons de focus vooral op het maken van de juiste, en dus de meest efficiënte beweging (no-reps worden gecalled). Het lekkerste van de groepslessen vind ik dat er ook een aantal elementen in zitten die je vaak terugziet in CrossFit boxen, waardoor niet alleen mijn conditie verbeterd maar ik ook sterker word. Tijdens de les ga je dan ook helemaal kapot wat mij na het uur een heerlijk voldaan gevoel geeft! De groep waarmee we trainen bestaat uit mannen en vrouwen met verschillende doelstellingen, maar door te schalen met gewicht of de uitvoering van oefeningen kan iedereen op zijn of haar niveau goed meedoen. Ik ben zelf vrij competitief en probeer overal een wedstrijd van te maken. Hierdoor dagen we elkaar uit om net een stapje harder te werken en die grens verleggen maakt voor mij het verschil tussen zelfstandig trainen en het trainen met Fundamentals.

 

Na 1,5 jaar twee keer per week een groepsles gevolgd te hebben was ik fitter, sterker en had ik een betere conditie, maar het buikje zat er nog steeds. Ik sportte wel meer als daarvoor, maar at nog onregelmatig, at ongezond en had legio goede argumenten om een biertje te drinken. Het sporten had er waarschijnlijk alleen voor gezorgd dat ik niet echt dik geworden ben. Om de doelstelling van het echt strakker in mij vel gaan zitten te behalen ben ik gestart met Personal Training bij Thijs. In dezelfde periode heb ik het vaste contract bij mijn werkgever opgezegd om te starten als zelfstandig ondernemer, waardoor ik het extra belangrijk vond om representatieve en energieke uitstraling te hebben.

 

De Personal Training houdt niet alleen in dat er trainingsschema’s worden afgesteld op mijn behoefte, ook word ik begeleid tijdens het uitvoeren van de training. Daarnaast leer ik om mijn voedingspatroon aan te passen die past bij een actieve en sportieve lifestyle. Door te starten met Personal Training train ik beter, eet ik beter en maak bewustere keuzes die leiden tot een veel fitter gevoel en voorkomen. Hier was het mij om te doen.

 

Waar ik eerst “de opdracht kreeg” om eens te experimenteren met en aannemen van een ander voedingspatroon, merkte ik al snel dat ik het eigenlijk heel fijn vond en kon ik er gemakkelijk mee door gaan. Binnen een aantal maanden ben ik bijna 10 kg lichaamsgewicht (waarvan 4% vet) verloren. Een resultaat wat goed zichtbaar was en door het sporten voel ik mijzelf de hele dag door fit en bruis van de energie, ik zit letterlijk en figuurlijk goed in m’n vel. Door de energie en het verkregen extra beetje zelfvertrouwen heb ik een goede balans kunnen vinden in het succesvol ondernemen, een gezonde levensstijl, een goed sociaal leven en sport.