Korte introductie Thijs:
Nadat ik Maarten (aka: Pato) een tijd niet heb gezien, vroeger voetbalden wij samen bij Bloemendaal in een vriendenteam, belde hij me op. Hij vertelde me dat hij een tijd ziek is geweest en niet meer de oude is. Een TBC-infectie op zijn werk opgelopen, hoe verzin je het. Pato is altijd een duursporter geweest maar omdat hij op dit moment op het niveau was van “net uitbehandeld” zijn we begonnen met wandelen. Na het wandelen hebben we samen gekeken hoe we hem weer sterk konden maken. Over de tussenperiode schrijft hij hieronder. (…) Op een prachtige herfstdag van 2018 rende hij “De Halve van Haarlem”, het jaar ervoor was hij er bijna niet meer. Een mooie recensie van Maarten:

 

Omdat ik door ziekte lange tijd niet kon sporten had ik veel van mijn kracht en conditie ingeleverd. Toen ik de draad weer op wilde pakken kon ik nog geen 500 meter rennen. Ik wist niet waar ik moest beginnen want had ook totaal niet de energie om er iets aan te doen… Toen heb ik Thijs gebeld. 

 

Zijn coaching begon al tijdens ons eerste telefoongesprek; “Je bent goed bezig, je neemt je toekomst in handen, je gaat er wat aan doen, je treedt buiten je comfort zone!!”. Al voordat ik überhaupt kon beginnen met trainen moest ik eerst veel wandelen van Thijs. Echt, van zover moest ik komen. Maar na de eerste van dit soort opdrachtjes begon de echte training bij Thijs.

 

De eerste kennismaking op de sportschool was een tegenvaller, een reality check. Bij oefeningen werd het zwart voor mijn ogen, misselijk en echt totaal gaan zin meer. Na mijn ziekte was ik dergelijke inspanning niet meer gewend. Thijs voelde dat goed aan en nam (gelukkig) wat gas terug. We hebben daarna over een periode van 4 maanden de training op gebied van cardio en kracht langzaam opgevoerd. Het was een leerzame tijd want Thijs was altijd bereid om uit te leggen waarom hij in bepaalde perioden voor specifieke oefeningen koos, of waarom ik het dan weer snel of juist langzaam moest uitvoeren. Er zit altijd een idee of plan achter de schema’s die Thijs maakt en dat vond ik ook heel interessant!

 

De coaching van Thijs was wisselend van stijl. Het kan uiteenlopen van heel tevreden knikkend mijn resultaten opschrijven en dan mompelen, “ja, dat is best lekker” of soms juist wat geïrriteerd hoofdschuddend weglopen en roepen, “dat moet echt beter”. Op die verschillende manieren “triggerde” hij mij elke training weer om extra te geven.  En als ik wat extra gaf, gaf Thijs ook wat extra’s. Dat voelde hij altijd goed aan. Het was een mooie tijd die ik, samen met Thijs, in mijn gezondheid heb geïnvesteerd en ik kan met recht zeggen dat het voor mij een ‘life-changing’ periode is geweest. 

 

Ik sport nu weer zelfstandig en met meer plezier dan ooit! Net als voorheen, altijd buiten en ik richt me weer op duursport en vetverbranding. Ik ben nu eenmaal een Bourgondiër en heb altijd zat te verbranden. De periode met Thijs, buiten mijn comfort zone en dus in een sportschool, heeft me heel veel gebracht. Mijn energie is terug, ik ben sterker dan ooit, mijn lijf voelt robuuster en het heeft me een uitstekende impuls gegeven om de draad van zelfstandig en met plezier sporten weer op te kunnen pakken. Daarbij kan ik tegenwoordig ook niet laten om soms lekker aan een boom of tak te hangen om wat krachttrainingen te doen. Zo hou ik het bij want ik denk dat ik binnenkort echt wel weer eens een periode bij Thijs langs ga. Dat kan ik namelijk iedereen aanraden. Wat je doel ook is, ik geloof erin dat Thijs met zijn gerichte trainingen je kan helpen je eigen doelstellingen snel te bereiken. Doe een uitstapje van wat je gewend bent, dat maakt je sterker en wijzer.