Goede voornemens: WEG ERMEE!

Haarlem: 4 dec 2019

 

Heb je al nagedacht over je goede voornemens van komend jaar? Natuurlijk niet, dit doe je pas in de laatste week van december wanneer je je in niemandsland bevindt tussen kerst en oud & nieuw. Mooi moment om je opnieuw voor te nemen dat dit jaar echt het jaar wordt dat je je leven gaat beteren. Meer tijd voor je gezin, voor jezelf, sporten, beter eten en een mooie reis maken. Net zoals je dat deed in 2019, 2018 en al die jaren ervoor.

 

 


De afgelopen jaren als sporttrainer ben ik hier zelf natuurlijk wel scherp op. Januari is bij uitstek de maand dat het druk is in sportscholen. Ook dacht ik het eerste jaar dat het bij mijn Personal Training bedrijf wel storm zou lopen rondom 1 januari. Niets bleek minder waar. De absolute topdrukte voor mij is februari en maart. Elk jaar weer. Mensen met goede voornemens die helaas gemerkt hebben dat het niet gelukt is en dat een stok achter de deur wel lekker is. We hebben zelfs een speciale dag (red: Blue Monday) in het leven geroepen om goed te praten dat het helaas niet gelukt is. Je moet concluderen dat je jezelf weer hebt ingeschreven bij een sportschool maar eigenlijk alleen de eerste week twee keer bent geweest. “Geen sponsor maar sporter”, riep een grote fitness-keten vorig jaar. Ongetwijfeld goed geweest voor de verkoopcijfers…

 


Ik geloof er niet zo in. Beter sta je met beide beentjes op de grond en beslis je op voorhand wat je echt zou willen. Denk daar nou echt eens goed over na. Geen hypes, geen quick fixes maar een echte beslissing waarvoor je bereid bent te werken. Je zult merken dat op het moment je echt iets wilt, je het ook voor elkaar krijgt. Vorig jaar besloot ik tijdens mijn reis in Nieuw Zeeland, dat het tijd werd om mijzelf te verbeteren door meer verdieping te zoeken. Een extra cursus te doen leek mij een goed idee en schreef mij in. Na de reis was mijn vrouw zwanger, hadden we besloten om in de lente te gaan trouwen en opende ik een nieuw sportcentrum in de stad. Het was me nogal een jaar, met al die verdieping (haha.). Misschien doe ik dit jaar wel een cursus.

Als je fitter wilt worden omdat je een promotie wilt, meer energie wilt hebben, sterker wilt zijn, strak wilt worden na je bevalling, meer zelfvertrouwen wilt hebben of welke andere reden dan ook; beslis dan dat je dit wilt doen en ga er dan gewoon voor. Stop met om de hete brei heen draaien, zoek iemand die je helpt of pak de koe bij de horens en ga ervoor. Uiteraard kun je bij mij terecht voor Personal Training, groepstraining of individuele training  in de open gym. Je kunt natuurlijk ook bij een heleboel andere centra terecht in Haarlem om te werken aan je doelen. De keuze is reuze.

 

Doe ermee wat je wilt maar wat je ook doet, doe het omdat jij het wilt en niet omdat het weer dat ene momentje in het jaar is om vervolgens teleurgesteld te zijn in jezelf. Een trainer vertelde mij ooit: “Als je altijd doet wat je goed doet, wordt het altijd een stukje minder.” Waarheid als een koe, wat mij betreft.

 

Thijs Avezaat – eigenaar Fundamentals in Haarlem

Locatie

Essenstraat 25

2011DW Haarlem

Email: vragen@fundamentalspt.nl

Telefoon: 0651877186


Impressions